Merkinnät kategoriasta Friends

Kesän 2018 uudet ominaisuudet: Kaverit ja Pokémonien vaihtaminen

Niantic ilmoitti virallisella Pokémon GO -sivustollaan 18. kesäkuuta 2018, että peliin on lähiaikoina tulossa uusia ominaisuuksia: 1) kaverit (friends) ja 2) Pokémonien vaihtaminen (trade). Ominaisuudet lisättiin peliin torstaina 21. kesäkuuta n. kello 10 illalla Suomen aikaa. Alkuvaiheessa uudet ominaisuudet olivat käytössä vain levelin 40 pelaajille ja Niantic ilmoitti vähimmäistasovaatimuksen laskevan vähitellen; 22. kesäkuuta n. kello 11 illalla Suomen aikaa kaveriominaisuudet olivat jo kaikentasoisten pelaajien käytössä ja Pokémonien vaihtamiseen riittää Level 10.

Kaverit (friends)

Kavereiden lisääminen kaverikoodilla

Pokémon GO pelissä on nyt mahdollista lisätä toisia pelaajia kaveriksi; kavereita voi tällä hetkellä olla yhdellä pelaajalla yhteensä 200 kappaletta. Kavereita voidaan lisätä pelaajakohtaisten 12-numeroisten kaverikoodien avulla. Kavereita voidaan lisätä koodin avulla kahdella tavalla:

  1. Annat oman kaverikoodisi kaverillesi, ja hän lisää sinut kaveriksi
  2. Pyydät kaveriltasi tämän kaverikoodia ja lisäät hänet itse kaveriksesi

Oman kaverikoodin pääsee näkemään avaamalla ensin oman pelaajaprofiilisi ja siirtymällä sitten Friends-välilehdelle ja sieltä löytyvästä Add friend -painikeen takaa kaverikoodisi löytyy kohdasta TRAINER CODE. Voit kopioida koodin helposti Copy my trainer code -linkistä tai voit myös jakaa suoraan kaverikoodin vaikkapa WhatsAppiin tai Facebook Messengeriin valitsemalla Share my trainer code.

Oman kaverikoodin löytäminen pelistä: Klikkaa ensin oma profiilisi auki vasemman alalaidan pallurasta ja siirry Friends-välilehdelle, josta löydät Add friend -painikkeen.

Lisätäksesi uuden kaverin tulee sinun syöttää kaverisi kaverikoodi vihreällä taustalla olevaan kenttään (To add someone to your Friend List, enter their Trainer Code). Mikäli kaverisi käytti koodin jakopainiketta (Share my trainer code), voit huoletta kopioida koko viestin ja liittää sen tähän kenttään; kenttä huomioi vain numerot ja jättää muun “turhan” pois. Kun kaveripyyntö on lähetetty, tulee kaverisi hyväksyä pyyntösi jotta hän näkyy kaverilistallasi.

Kaveritasot (Friendship levels)

Kaverit jaetaan viiteen eri tasoon. Korkeamman tason kavereiden kanssa pelaamiseen saa erilaisia bonuksia: kun hyökkäätte yhdessä kaverisi kanssa gymille tai taistelette samalla raidilla, voitte saada hyökkäys- eli Attack bonuksen, jolloin Pokémoninne tekevät paremmin vahinkoa/damagea, tämän lisäksi raideilta saatte enemmän Premier-palloja ja Pokémonien vaihtaminen maksaa vähemmän stardustia korkean tason kaverin kanssa.

Kaveritasoa voi nostaa useamman kaverin kanssa samana päivänä, mutta saman kaverin kaveritaso voi nousta vain yhden tason päivässä. Tasoa voi nostaa antamalla kaverille lahjan (gift), vastaanottamalla itse lahjan sekä taistelemalla yhdessä samalla raidilla tai hyökkäämällä kaverin kanssa yhtä aikaa samalle gymille/salille. Kaveritasoa voi nostaa myös vaihtamalla (trade) Pokémoneja kaverin kanssa.

Kaveritaso Minimi aika kavereina Bonukset
Taso 0 Friend 0 päivää Ei mitään
Taso 1 Good Friend 1 päivä Mahdollisuus Special Trade -vaihtoihin
3% Hyökkäys/Attack bonus hyökätessä salille/gymille
Taso 2 Great Friend 7 päivää Trade stardust alennus 20%
5% Hyökkäys/Attack bonus hyökätessä salille/gymille
+1 Premier-pallo raideille
Taso 3 Ultra Friend 30 päivää Trade stardust alennus 92%
7% Hyökkäys/Attack bonus hyökätessä salille/gymille
+2 Premier-palloa raideille
Taso 4 Best Friend 90 päivää Trade stardust alennus 96%
10% Hyökkäys/Attack bonus hyökätessä salille/gymille
+4 Premier-palloa raideille

Kaveritasot, niihin vaadittava vähimmäisaika kavereina sekä tasoon liittyvät bonukset.

Tason 0 kavereita ovat ne kaverit, jotka ovat lisänneet sinut kavereikseen tai jotka sinä olet lisännyt kavereiksesi, mulla joille et ole lähettänyt tai saanut heiltä yhtään lahjaa, joiden kanssa et ole taistellut kertaakaan samalla raidilla tai joiden kanssa et ole hyökännyt samalle gymille yhtä aikaa. Kaverista tulee heti tason 1 kaveri, jos lähetät/saat heiltä lahjan, taistelet heidän kanssaan samalla raidilla tai hyökkäät heidän kanssaan samalle gymille. Korkeimman tason kaveri (taso 4 Best Friend) vaatii vähintään 90 päivän edestä kaveritason nostamista.

Lahjat (Gift)

Voit lähettää kavereillesi lahjoja (Gift) ja voit myös vastavuoroisesti saada lahjoja kavereiltasi. Antaaksesi lahjan kaverillesi, sinun täytyy ensin saada sellainen pyöräyttämällä Pokéstoppia tai gymiä. Lahjoja ei saa välttämättä joka pyöräytyksellä, mutta sama stoppi tai gym voi antaa samana päivänä useita lahjoja. Sinulla voi kuitenkin olla repussasi kerrallaan vain viisi lahjaa, joten lahjat kannattaa laittaa heti jakoon kavereille. Lahjoista voi saada palkinnoksi potioneita, reviveitä, marjoja, palloja sekä 7 kilometrin munia, jotka sisältävät Alola-Pokémoneja. 7 km munaa ei voi saada lahjasta, jos uusille munille ei ole tilaa (= pelaajalla on jo 9 munaa).

Lahjoista saatavat palkinnot:

  • Super, Hyper ja Max Potionit
  • Revivet ja Max Revivet
  • Poké- Great- ja Ultrapallot
  • Pinap-marjat
  • Evoluutio-itemit (Sun Stone, King’s Rock, Metal Coat, Dragon Scale ja Up-Grade)
  • 7 km Alola-munat (Munista saatavissa tällä hetkellä: Meowth, Sandshrew, Vulpix ja Grimer)

7 km munista tällä hetkellä saatavilla olevat Alolan formit: Sandshrew/Sandslash, Meowth/Persian, Vulpix/Ninetales ja Grimer/Muk.

HUOM! Alola-muniin on lisätty myöhemmin myös Alolan Geodude sekä Alolan Diglett yllä mainittujen Pokémonien lisäksi.

Lahjoja voi lähettää päivässä niin paljon kuin kavereita riittää (kuitenkin vain yhden lahjan samalle kaverille päivässä), mutta itse voit avata saamiasi lahjoja vain 20 päivässä. Tämän vuoksi kannattaakin miettiä keiden lahjat avaa, mikäli sinulla on yli 20 kaveria ja saat heiltä kaikilta lahjoja. Lähettääksesi lahjan, tulee sinun mennä kaverilistaasi (oma profiili -> Friends-välilehti), valitse sitten kaveri, jolle haluat lahjan lähettää ja valitse Send gift heidän kaveriprofiilinsa alta. Tämän jälkeen pääset valitsemaan lahjan, jonka haluat lähettää. Lahjoissa näkyy aina sen stopin tai gymin nimi ja kuva, jolta lahjan olet saanut.

Kaverlistastasi näät, jos joku on antanut sinulle lahjan (kaverin vieressä näkyy lahjan ikoni ja teksti “PelaajanNimi sent you a gift”. Klikkaamalla lahjan lähettäneen kaverin kohdalta pääset avaamaan lahjan. Voit lähettää kavereillesi lahjoja valitsemalla haluamasi kaverin listaltasi ja sen jälkeen valitsemalla Send gift.

Vastaanottaaksesi lahjan, tulee jonkun kaverisi ensin lähettää sellainen sinulle. Jos olet saanut uuden lahjan näkyy profiilipallurasi kulmassa punainen pallo (tämä voi tarkoittaa myös uutta kaveripyyntöä). Lahjoja antaneet kaverit näkyvät listassasi ensimmäisinä ja heidän vieressään näkyy lahjaikoni sekä teksti “PelaajanNimi sent you a Gift!”. Valitsemalla kaverin, joka on lähettänyt sinulle lahjan, pääset avaamaan lahjan. Muistathan, että lahjoja voi avata vain 20 päivässä ja saadaksesi Alola-munan tulee sinulla olla tilaa uusille munille! Alola-munia ei kuitenkaan tule joka lahjasta, vaikka uusille munille olisikin tilaa.

Trade eli Pokémonien vaihtaminen

Pokémoneja voi vaihtaa kaverilistalla olevien kavereiden kanssa. Pelaajan, jonka kanssa aiot vaihtaa Pokémoneja, on lisäksi oltava 100 metrin säteellä sinusta. Vaihtaminen maksaa aina stardustia; stardustin määrään vaikuttavat kaveritasonne sekä vaihdettava Pokémon itse. Esimerkiksi legendaaristen tai sellaisten Pokémonien, joita sinulta tai kaveriltasi ei vielä löydy Pokédexistä, vaihtaminen maksaa enemmän stardustia. Vaihtoja on tällä hetkellä kahdenlaisia: Special Trade ja tavallinen Trade. Tavallisia Tradeja voi tällä hetkellä tehdä päivässä 100 kappaletta (Lähde). Special Tradeja voi tehdä vain yhden päivässä: Trade on silloin Special Trade, jos vaihdettava Pokémon on legendaarinen, shiny tai sellainen Pokémon, jota sinulla tai kaverillasi ei vielä ole Pokédexissään. Special Tradeja voi tehdä vähintään tason 1 kavereiden kanssa (taso 0 ei siis riitä). Mythical Pokémoneja ei pysty vaihtamaan; Mythical Pokémoneja ovat mm. Mew ja Celebi.

Vaihtaminen maksaa aina stardustia ja saman Pokémonin voi vaihtaa vain kerran; tämä tarkoittaa sitä, että jos vaihdat kaverillesi Dragoniten, ei hän voi enää vaihtaa sitä samaa Dragonitea sinulle takaisin, mutta ei myöskään pysty vaihtamaan sitä sinulta saamaansa Dragonitea kenellekään muulle pelaajalle. Hän voi kuitenkin vaihtaa jonkun toisen itse nappaamansa Dragoniten sinulle tai jollekin muulle kaverilleen. Vaihdetun Pokémonin voi poistaa (transfer) tavalliseen tapaan näin halutessaan.

Vaihdettavien Pokémonien IV-arvot muuttuvat vaihdon yhteydessä ja tämä tarkoittaa sitä, että myös niiden CP muuttuu. Pokémonin Level, iskut, pituus, paino, alkuperäinen omistaja, alkuperäinen kiinniottopaikka ja lempinimi pysyvät samoina vaihdon jälkeenkin, Pokémonin lempinimen voi toki vaihdon jälkeen vaihtaa haluamakseen. Vaihdetun Pokémonin tiedoissa lukee keltä Pokémon on saatu ja mistä se on alun perin napattu. Mitä korkeamman tason kaverin kanssa vaihto suoritetaan, sitä vähemmän IV-arvot vaihtelevat ja vaihto myös maksaa vähemmän stardustia. Vaihtaessasi Pokémonin saat myös pois vaihdettavan Pokémonin karkkeja (max 3 kpl) riippuen siitä, kuinka pitkä välimatka sinun Pokémonisi ja kaverisi Pokémonin kiinniottopaikoilla on.

Pokémonien vaihtaminen (Kuvat: Pokemongolive.com) Vaihtaessasi Pokémonia näet sekä oman Pokémonisi että kaverisi Pokémonin CP:n ja HP:n vaihteluvälin.

Tällä hetkellä tiedossa olevat stardust-maksut kaveritason mukaan

Pokémon, joka löytyy molemmilta Pokédexistä Shiny tai Legendaarinen, joka löytyy molemmilta Pokédexistä SPECIAL Pokémon, joka puuttuu jommalta kummalta Pokédexistä SPECIAL Shiny tai legendaarinen, joka puuttuu jommalta kummalta Pokédexistä SPECIAL
Taso 1 Good Friend 100 20 000 20 000 1 000 000
Taso 2 Great Friend 100 16 000 16 000 800 000
Taso 3 Ultra Friend 100 1 600 1 600 80 000
Taso 4 Best Friend 100 800 800 40 000

Pokémonien vaihtaminen maksaa aina vähintään 100 stardustia kaveritasosta riippumatta. Halvinta on vaihtaa sellaisia Pokémoneja, joita molemmilta jo ennestään löytyy Pokédexistä. Kaikkein kalleinta on vaihtaa sellaisia shinyjä tai legendaarisia, joita jommalla kummalla ei entuudestaan ole. Jos sinulta löytyy Vaporeon, mutta ei ole koskaan ollut shiny Vaporeonia, tulkitaan tämä shinyksi, jota sinulla ei ennestään ole. Jos siis joku vaihtaisi sinulle shiny Vaporeonin, vaihtaminen tulisi maksamaan yllä olevan taulukon viimeisen sarakkeen mukaan: “Shiny tai legendaarinen, joka puuttuu jommalta kummalta Pokédexistä”. Myös esimerkiksi sellainen event-Pikachu, jota sinulla tai kaverillasi ei ole, lasketaan Pokémoniksi, jota ei löydy Pokédexistä ja sellaisen vaihtaminen lasketaan siis Special-tradeksi. Event-Pikachun vaihtaminen menisi siis yllä olevan taulukon kolmannen sarakkeen mukaan: “Pokémon, joka puuttuu jommalta kummalta Pokédexistä”.